U bent hier

Cantus

Kwantus

Het einde van het academiejaar brengt in de klassieke limiet een overdacht cantus met zich mee. Volgende week, op donderdag 17 mei,

krijgen jullie echter de kans om dit fenomeen van dichterbij te bestuderen en te zien welke kwantum effecten met het proces gemoeid zijn.

Onbepaald

Presidium-WKantus (ouwzakken)

Deze inschrijving is enkel bedoeld voor ouwzakken van Wina en zij die dat deze zomer worden.

GOAAAL!! Benieuwd hoe lang het duurt voor het nieuwe presidium scoort? Of wil je weten wie de eerste rode kaart in ontvangst zal nemen? Kom dan zeker af naar de Presidium-WKantus om het nieuwe presidium te leren kennen en oude banden terug op te halen in het gezelschap van een frisse pint.

Laat je graag aan andere ouwzakken weten dat je komt? Zet je naam (en eventuele aanvragen of opmerkingen) dan in de Google Spreadsheet die per mail is doorgestuurd.

Nederlands

Tour de Francetus

De campagne is alweer ten einde, maar ons cantusjaar is dat zeker nog niet! Volgende week donderdag 3 mei gaan we onze schachtjes officieel ontgroenen. Daarbij horen natuurlijk vele leuke activiteiten, we luisteren naar hun zangcapaciteiten, testen hun kennis van Wina en het studentenleven, en kijken of Simme zijn zevensprong overleeft! Wil jij hier absoluut bij zijn, schrijf je dan in op de website vanaf !!vrijdag 27 april om 13u!!

Wat? de Tour de Francetus, de ontgroeningscantus van Wina

Waar? de Pavo in Heverlee

Onbepaald

Space race cantus

Treed jij in de voeten van Yuri Gagaryn? Of wil je liever in Neil Armstrong's voetsporen treden? Wil je niet eindigen zoals Laika, maar wel als Michael Collins? Kom dan zeker naar de Space race cantus van Wina. Deze vind plaats in de Pavo in Heverlee op maandag 19 maart tijdens de Themaweek. De deuren openen om 20u, het Io vivat is om 20u30. De prijs is wederom 10/12 voor bier en 4/5 voor water. De inschrijvingen beginnen maandag 12 maart om 13u op de Winasite!

Groeten, Cantus

Onbepaald

Verbroederingscantus

Vrijdag 2 maart is het de jaarlijkse verbroederingscantus van de Vlaamse Winakringen! Dit jaar gaan we onze collega's van Filii Lamberti bezoeken in Diepenbeek. Wil jij hier absoluut bij zijn? Schrijf je dan vanaf vrijdag 16 februari 13u in, wees wel snel, want de plaatsen zijn beperkt!

Ps. Winaliance zal onze heen- en terugreis organiseren, later meer info hierover!

Onbepaald

Barcantus

I have a bar, I have cantus... UH! Barcantus! I have a cantus, I have bar... UH! Cantusbar! Barcantus, Cantusbar... Barcantus/Cantusbar *marginaal dansje*

Onbepaald

(Niet)-presidium voor/nadeel cantus

ENKEL VOOR OUWZAKKEN VAN WINA!

Wat is een presidiumweek zonder cantus?
Met de '(niet)-presidium voor/nadeel cantus' willen wij als cantustrio een antwoord zoeken op de eeuwenoude vraag:
'Mag je als presidium jezelf bevoordelen tijdens het organiseren van een activiteit?'.

Onbepaald

Cantus? Cantus!

Bij het horen van het woord 'cantus' gaan vele mensen al huiveren. Taferelen van decadente uitspattingen flitsen door het hoofd. Om deze misverstanden uit de weg te ruimen is dit geschreven. Een beetje uitleg om de vooroordelen te laten verdwijnen, een korte geschiedenis om het cantussen te begrijpen en een motiverende tekst om de oudste studententraditie in ere te houden met jou erbij!