U bent hier

Schachtendoop

Onbepaald

Traditiegetrouw volgt een week na de verkoop de superplezante doop. Als je mij de voorbije weken bent tegengekomen op de bar, een EJW-activiteit of gewoon op de campus zal je zeker al wel gehoord hebben dat de doop echt niet zo erg is als ze wordt voorgesteld. Je zal wat vuil worden en je zal wat opdrachtjes moeten uitvoeren. Als je zelf positief blijft, zal het een van de leukste dagen van je leven worden! En zij die meedoen, zullen het achteraf kunnen bevestigen, de afwezigen hadden ongelijk!

Bovendien weten de doopmeesters perfect wat ze mogen en kunnen doen. Hiervoor bestaat er het zogenaamde Doopcharter. Dit is een verzameling afspraken rond de doop tussen alle Leuvense kringen en de politie. Het zegt al genoeg dat veel van deze regels niet eens in de buurt komen van wat een doop bij Wina inhoudt. Bij de doop van Wina is er GEEN ALCOHOL, niet voor de schachten én niet voor de doopmeesters. Iedere schacht die tekenen van dronkenschap vertoond wordt GEWEIGERD voor de doop. Indien je meer info wilt over je rechten als schacht, aarzel dan niet mij te contacteren! Dan kan je zelf het Doopcharter eens lezen als je dat wil.

Als je verkocht bent, is de doop voor jou volledig gratis, anders kost het je 5 euro. Enkel verkochte schachten maken kans op het Schachtenkoning(innen)schap!

De doop zal doorgaan op woensdag 18 oktober van 13u30 tot ongeveer 22u. Dit omvat de volgende gedeelten:
- Vuile doop in Studentenwijk Arenberg. Doe kleren aan die heel vuil mogen worden. Ga hiervoor eventueel naar 't Spit (kringloopwinkel)! Meerder laagjes zijn aangenaam bij koud weer.
- Gênante doop in het centrum. Je krijgt allerlei grappige dwaze opdrachtjes.
- Plechtig deel. Dit is een heel mooi gedeelte waar je je doopakte en dooplintje zult krijgen. Hier wordt absolute stilte verwacht.

Inschrijven via de Winasite is verplicht. We spreken af aan de Winagang om 13u30 stipt. Lees de volgende puntjes zeker met aandacht:
- Kom met de fiets. Je wilt niet met vuile kleren de bus op.
- Breng je identiteitskaart mee. Indien je deze niet bij je hebt, word je NIET gedoopt. Geef deze voor de doop begint af aan een Doopmeester of aan de Schachtenmeester.
- Laat waardevolle spullen zoals smartphones thuis. Indien je toch zo'n spullen bij je hebt, geef je deze aan de Schachtenmeester voor de start van de doop. Hij zal je spullen veilig achter slot en grendel in zijn kot leggen.
- Zorg voor een plek om snel te douchen na het vuile gedeelte. Er is niet heel veel tijd tussen de gedeelten.

Indien je gevoelige ogen hebt of lenzen draagt, kan je altijd een zwembril meenemen.

Hopelijk zie ik jullie daar in grote getalen. Het wordt echt superplezant!

Jullie Schachtenmeester, Simme